Oratoriul Elias, concert vocal-simfonic special, la Filarmonica de Stat ,,Transilvania”

După vacanța de Paște, Filarmonica de Stat ,,Transilvania” revine în cadrul obișnuit cu un concert vocal-simfonic special.

Astfel, publicul este invitat vineri, 21 aprilie, de la ora 19:00, la Colegiul Academic, pentru a asculta celebra lucrare a compozitorului Felix Mendelssohn – Oratoriul Elias.

Sub bagheta dirijorului David Crescenzi, Corul și Orchestra Filarmonicii, alături de soliștii Diana Țugui (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Adorján Pataki (tenor) și Cristian Hodrea (bas-bariton) așteaptă publicul să se bucure împreună de o seară deosebită. Dirijorul Corului este Cornel Groza.

Oratoriul Elias este inspirat de povestea biblică a profetului Ilie și este considerată una dintre cele mai importante lucrări religioase din repertoriul muzicii clasice. Vorbim de o lucrare amplă, cu o orchestră impresionantă, un cor masiv și patru soliști vocali ce interpretează rolurile principale.
Compoziția pune în valoare întreaga gamă de sentimente umane, de la bucurie și speranță, până la disperare și furie, oferind publicului o experiență emoțională unică, prin arii și pasaje corale ce rămân în memoria ascultătorului mult timp după experiența concertului.
Deși lucrarea este inspirată de o poveste biblică, Mendelssohn a abordat subiectul cu o perspectivă modernă, oferind o viziune progresistă asupra valorilor religioase și morale. Această abordare inovatoare face din Oratoriul Elias o lucrare relevantă și apreciată de public.

Biletele online la concert se pot achiziţiona de pe site-urile entertix.ro şi myticket.ro. Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 0264 43 00 60) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

Related posts

Leave a Comment