Oradea este una dintre cele mai bune destinații turistice din Europa pentru 2022

Orașul Oradea a câștigat două premii în cadrul clasamentului European Best Destinations 2022, obținând locul întâi la categoria “Best Art Nouveau Destination in Europe” și poziția a șasea la categoria “Best European Destination”.

Oradea a concurat cu orașe renumite ca Viena, Riga, Barcelona sau Budapesta, pentru cele mai frumoase destinații Art Nouveau din Europa, organizatorii clasamentului, considerând patrimoniul arhitectural Art Nouveau orădean ca fiind unul de excepție, după cum scrie site-ul caleaeuropeana.ro. “Datorită schimburilor culturale și comerciale din secolul al XIX-lea, Oradea, traversat de o rută comercială care lega Europa de Vest de Europa Centrală și de Est, a devenit un oraș cosmopolit. Veți găsi aici stilul Art Nouveau vienez numit Secession, dar și un Art Nouveau mai mult în curbe și motive florale, un stil Art Nouveau maghiar”, după cum precizează cei de la European Best Destinations, în motivarea votului primit de orădeni. În Oradea pot fi descoperite de asemenea decorațiuni și feronerii incredibile, o evoluție arhitectonică de la stilul Art Nouveau la Art Deco, mai spun cei de la European Best Destinations. În urma votului a peste 500 de mii de cetățeni din 182 de țări, Oradea a reușit să fie clasată între primele șase cele mai bune destinații tursitice din Europa în anul 2022. Oradea s-a clasat astfel pe poziția a șasea, într-un top câștigat de capitala Sloveniei, Ljubljana, dar devansând orașe precum Londra sau Praga, coform site-ului europeanbestdestinations.com .

(foto: europeanbestdestinations.com)

Related posts

One Thought to “Oradea este una dintre cele mai bune destinații turistice din Europa pentru 2022”

  1. […] numit Art Nouveau Network, certificat ca Itinerariu Cultural de către Consiliul Europei. Orașul a fost chiar nominalizat printre cele mai bune destinații Art Nouveau din […]

Leave a Comment