Opera Română clujeană vine cu Spărgătorul de nuci drept spectacol caritabil pentru copii din medii defavorizate

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca va susţine luni, 4 decembrie 2017, începând cu ora 11:00, spectacolul “Spărgătorul de nuci”.

Evenimentul va fi unul caritabil, oferit în dar micilor spectatori ce provin din medii defavorizate.

Spectacolul feeric de balet realizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a fascinat neîncetat generaţii de spectatori mici şi mari deopotrivă, iar de această dată va aduce bucurie copiilor din centre de plasament, fundaţii sau asociaţii special dedicate acestora, ori copiilor cu o situaţie financiară precară, cu acces limitat la evenimentele cultural-artistice.

Cei mici se vor putea bucura, astfel, de un spectacol educativ potrivit tuturor vârstelor, care le va împărtăşi din spiritul magic al Crăciunului, pe partituri celebre care îi invită în universul fermecător al muzicii şi artei coregrafice, ce sperăm să le stârnească interesul şi curiozitatea pentru viitoarele descoperiri artistice.

Magicul balet în două acte ni se dezvăluie elegant pe partiturile lui Piotr Ilici Ceaikovski, având la bază basmul omonim semnat de Alexandre Dumas.

Încântătoarea poveste de iarnă îi va aduce pe micii spectatori în atmosfera sărbătorească din salonul familiei Silberhaus, unde toţi cei dragi se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuţa Maria şi fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai preţios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci, privit cu mare admiraţie. De aici şi până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriaşilor şi păpuşilor care interpretează veselul Dans spaniol, arab, chinezesc şi fascinantul Vals al fulgilor de nea, este doar un pas.

Acest spectacol are caracter caritabil, accesul instituţiilor de învăţământ, fundaţiilor şi organizaţiilor umanitare care au în grijă copii este liber. Participarea la acest spectacol se va face pe baza unei rezervări până vineri, 1 decembrie 2017, la adresa de e-mail pr@operacluj.ro.


Related posts

Leave a Comment