Opera Aperta sau când arta coboară în stradă

La Cluj, opera coboară în stradă, la propriu. Artiştii lirici ai Operei Naţionale Române din Cluj vor susţine două spectacole în aer liber, în faţa a mii de spectatrori. Evenimentul Opera Aperta se află la a patra ediţie şi este menit să aducă opera mai aproape de spectatorii de toate vârstele.

În zilele de 2 şi 4 septembrie, Piaţa Unirii din Cluj se va umple de sunet şi culoare. Artiştii Operei Naţionale Române au pregătit două spectacole-eveniment în aer liber. Este vorba despre două concerte de operă, prezentate în premieră pe scena neconvenţională din piaţa publică: ”Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti şi ”Turandot” de Giacomo Puccini.

 

În prima seară muzicală, duminică, de la ora 20:00, va avea loc spectacolul ”Elixirul dragostei”, aflat sub semnătura regizorului italian Matteo Mazzoni şi prezentat în premieră pe scena clujeană în luna februarie. Invitatul special al serii va fi bas-baritonul Zoltan Nagy.

 

În cea de-a doua seară a evenimentului, 4 septembrie, tot de la ora 20:00, artiştii operei clujene vor spune povestea prinţesei Turandot, în ultima şi cea mai apreciată capodoperă semnată de Giacomo Puccini. Spectacolul o are ca invitată specială în rolul titular pe celebra soprană coreeană Lilla Lee.

 

Proiectul Opera Aperta este dedicat tuturor iubitorilor de operă, da şi celor care de abia o descoperă. Spectacolele în aer liber sunt cu intrare liberă, iar dacă vremea va fi nefavorabilă, ele vor fi amânate cu o zi, respectiv în 3 şi 5 septembrie.

Related posts

Leave a Comment