Însoţitorii persoanelor cu handicap riscă să rămână fără bani

Persoanele cu handicap, care au nevoie de însoţitori, riscă să rămână fără niciun sprijin după ce guvernul a decis să taie banii alocaţi acestora. Deja unele primării, cum este cea de la Constanţa, au fost anunţate că banii s-au terminat.Primăria Constanţa a rămas fără bani pentru bugetul alocat e prea mic pentru a asigura necesarul pe tot anul 2010. Radu Mazărea spun că pentru a ieşi din impas va face o rectificare bugetară de un mulion de euro.
Potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, banii pentru asistenţii sociali deja s-au terminat. “Anul acesta ne-au dat bani mai puţini decât necesarul pe tot anul, am făcut o adresă către Ministerul de Finanţe şi mi-a fost remis răspunsul acesta. În prezent, bugetul de stat nu dispune de sume nerepartizate”, a declarat Radu Mazăre, primarul Constanţei.
Emil Boc declara luni că va fi revizuită legislaţia privind asistenţa socială.
“Aici trebuie să spunem foarte clar şi răspicat prea multă legislaţie în asistenţa socială încurajează nemunca am luat două decizii venitul minim garantat se restrânge la doar la persoanele cu adevarat aflate în nevoie şi plătit nu de primărie ci de agenţiile de asistenţă socială pentru a nu mai fi un instrument de campanie electorală”, a declarat Emil Boc, prim ministru.

Related posts

Leave a Comment