Oamenii de afaceri francofoni din Sibiu au înfiinţat un club de afaceri

Un număr de 10 firme cu capital francez sau francofone din Sibiu au înfiinţat, la sfârşitul săptămânii trecute, Clubul Francofon de Afaceri Sibiu (CFAS). Clubul a fost inaugurat în prezenţa ambasadorului Franţei, François Saint-Paul. Evenimentul a făcut parte din Conferinţa Internaţională organizată de Consiliul Judeţean Sibiu.La inagurare au fost prezenţi Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Jude­ţean Sibiu, Astrid Fodor, primarul interimar al muni­cipiului Sibiu, Alin Chipăilă, preşedintele Asociaţiei de Prietenie Ille-et-Vilaine, Pa­trick Moleins, director general SNR Rulmenţi Sibiu şi toto­dată preşedinte al clubului, alături de numeroşi oaspeţi.

Clubul Francofon de Afaceri Sibiu este fondat de 10 firme cu capital francez sau fran­cofon şi are ca scop principal sprijinirea investitorilor exis­tenţi pe piaţa judeţului Sibiu, dar pe cei care doresc să se relocheze. Totodată, clubul vrea să readucă în atenţia locuitorilor limba franceză şi să de­monstreze că a fi vorbitor de limbă franceză la Sibiu poate fi un avantaj.

“Cred că între fran­cezi şi români avem o relaţie istorică şi nu doar una în tre­cut, ci şi una pentru viitor. Această relaţie nu poate ră­mâne doar economică şi inte­lectuală, ci trebuie să fie una globală. Acest lucru înseamnă că vrem să lucrăm împreună pentru un viitor comun, iar acesta este proiectul pe care îl avem împreună. Sunt convins că acest mediu de afaceri şi cultura pot să facă multe pen­tru viitorul nostru comun”, a declarat ambasadorul François Saint-Paul, la inaugurare.

Related posts

Leave a Comment