O misiune ONU este prezentă de vineri în Siria pentru a evalua nevoile umanitare ale ţării

O misiune umanitară ONU, condusă de către directorul Biroului ONU pentru Ajutor Umanitar (OCHA) John Ging, se află de vineri în Siria pentru a evalua nevoile umanitare ale acestei ţări devastată de un conflict armat de aproximativ 22 de luni, relatează AFP, potrivit Mediafax.Membrii acestei misiuni au fost primiţi duminică de către adjunctul ministrului sirian de Externe Faisal Meqdad şi de miniştrii pentru Afaceri Sociale, Agricultură şi Sănătate. Ei urmau să efectueze, ulterior, o vizită în oraşul Homs, în centrul Siriei.

Ging doreşte să “evalueze în mod direct amploarea crizei şi asistenţa umanitară” necesară, a anunţat un oficial ONU, la Damasc.

Aproximativ patru milioane de sirieni, dintre care două milioane deplasaţi, au nevoie de un ajutor de urgenţă. În contextul în care violenţele devastează întreaga ţară, aceste persoane se confruntă cu o iarnă dură, cu ploi puternice şi temperaturi negative, fiind privaţi adesea de hrana potrivită, apă şi îngrijiri medicale, potrivit unui comunicat ONU.

Peste 650.000 de sirieni s-au refugiat din calea violenţelor în ţări vecine, Africa de Nord şi Europa.

Related posts

Leave a Comment