O grădiniţă din cartierul Iris, modernizată din bani europeni prin POR

Modernizarea Grădiniței Floare de Iris a fost atribuită de către Primăria Cluj-Napoca, prin licitaţie, firmei SC Axial Construct Invest SRL.

Astfel, pentru serviciile de asistență tehnică și execuție a obiectivului, licitaţia a fost câştigată pentru suma de 6.514.968 lei.

Potrivit municipalităţii, prin proiect se urmărește creșterea accesului, calității și atractivității actului educațional prin dotarea cu echipamente didactice, IT, modernizarea utilităților și crearea de facilități special pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul proiectului va fi reamenajat și spațiul verde prin plantarea de arbori și arbuști, iar trotuarele, aleile și locul de joacă vor fi modernizate. De aseemenea, conform planului, corpul C1 al grădiniței se va demola, iar corpul C2,cu un regim de înălțime de D+P+1E, se va extinde atât pe verticală, cu 2 niveluri, ajungând la P+2+Er, cât și pe orizontală, ajungând de la o suprafață construită de 481 de mp la 663 de metri pătrați.

Proiectarea lucrărilor a fost estimată la o periodă de 5 luni, urmând ca execuţia, propriu-zisă a acestora, să se încadreze în termenul de 12 luni.

Banii alocaţi pentru costurile menţionate sunt bani europeni primiţi prin intermediul Programului Operațional Regional (POR).

Grădiniţa Floare de Iris din Cluj-Napoca a fost înfiiţată în 27 noiembrie 1948 cu ordinul ministerial 336. A funcţionat cu două grupe de copii ambele cu predare în limba română; numărul copiilor variind între 40 si 50. În perioada 1950-1955 programul a fost stabilit în funcţie de orarul muncitorilor de la Fabrica de porţelan Iris, deoarece toţi copiii aparţineau muncitorilor din fabrică, grădiniţa fiind amplasată vis-a-vis de fabrică si patronată de aceasta, până în anul 2003. Din anul 2003 grădiniţa a trecut în subordinea Ministerului Educaţiei si Cercetării.

 

Related posts

Leave a Comment