Noaptea Privighetorilor revine la Cluj într-o ediție aniversară

Clujenii sunt invitați să vină sâmbătă, 3 iunie 2023, de la ora 17.00, la Noaptea Privighetorilor 2023. Evenimentul se află la cea de a 10-a ediție consecutivă la Cluj și va avea loc în Parcul Național “Romulus Vuia”. Evenimentul e susținut de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, care funcționează sub autoritatea Consilului Județean Cluj, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română.

“Vom da sfaturi despre cum putem avea balcoane, grădini și orașe prietenoase cu natura, un lucru extrem de important pentru bunăstarea noastră, mai ales ca locuitori ai unuia dintre cele mai dinamice localități din țară, stare care adesea se traduce prin agresiuni asupra spațiilor verzi, atât din interior, cât și de la periferie.” Teodora Domșa, coordonatorul proiectului Noaptea Privighetorilor.

Programul începe cu tururi ghidate de biologii și colaboratorii SOR între orele 17.00 și 18.40, atât în limba română cât și în limba maghiară. De la 17.00 și până la 19.00 vor fi ateliere pentru cei mici, iar de la 17.00 la 20.00, expoziția dedicată vieții microscopice a păsărilor. Între orele 19.00-20.00 va avea loc un recital instrumental susținut de artiștii Teodora Buia (vioară), Carina Coste (flaut), Bíró Zsuzsa (harpă), Sergiu Cebotari (clarinet), Emanuel Vots (violă), Adela Hania Greab (violoncel), Alexandru Lazăr (pian), Sonia Vulturar (vioară), care vor interpreta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Franz Danzi, Antonio Vivaldi, Sonia Vulturar, Maurice Ravel și Camille Saint-Saëns.

Toate tururile, concertul și atelierele sunt gratuite, dar se achită biletul de intrare în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

Despre Societatea Ornitologică Română

Societatea Ornitologică Română (SOR) este un o organizație neguvernamentală premiată, lucrează de peste 30 de ani pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor din România.

Este una din cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor de pe teritoriul României, misiunea organizației este de a se asigura că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare.

SOR dorește să inspire oamenii să contribuie la protejarea habitatelor și a păsărilor din România și, cu ajutorul lor, să se asigure că și generațiile viitoare se vor bucura de acestea.

 

CITEȘTE ȘI:

Spectacole, ateliere și distracție în Parcul Central, de Ziua Internațională a Copilului

Se reia oficializarea căsătoriilor în Foișorul din Parcul Central

Related posts

Leave a Comment