Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu, solidar cu protestatarii

Fiul cel mic al lui Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, şi-a exprimat solidaritatea cu protestatarii. Nicolae Raţiu este preşedintele Fundaţiei Familiei Raţiu din Londra şi membru în conducerea Centrului Raţiu pentru Democraţie din Turda. Iată mesajul său:

”Domnia legii este un stâlp esenţial al democraţiei. Fără aceasta, justiţia este deschisă imixtiunii politice, creând un climat favorabil pentru şantaj şi corupţie. Începând cu noiembrie 2015, guvernul tehnocrat, numit de preşedintele Iohannis, a susţinut activităţile DNA şi DIICOT care au instrumentat cu succes sute de cazuri de corupţie ale unor antreprenori sau reprezentanţi ai guvernului. În această perioadă, România a căpătat prestanţa unei democraţii stabile, câştigând respect pentru succesul în lupta împotriva corupţiei. Ca urmare, au fost făcute investiţii internaţionale majore, iar climatul de transparenţă s-a resimţit atât în mediul antreprenorial, cât şi în cel guvernamental. 

 

O dată cu trecerea în 31 ianuarie a ordonanţei de urgenţă care aduce amendamente Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, guvernul PSD-ALDE a sabotat tot ceea ce a fost câştigat în ultimii ani, singurii beneficiari direcţi fiind ei înşişi. Prin acţiunea lor, au întors România în punctul în care politicienii fac politică în beneficiul personal, fără nicio preocupare pentru binele naţiunii. Răul pe care l-au făcut este fără margini. Reputaţia se construieşte în ani, dar se poate distruge peste noapte. Guvernul ignoră îngrijorarea exprimată de UE, de ambasadorii statelor membre UE, de Camerele de Comert Americană şi Germană, de Consiliul Investitorilor Străini, de puterea judiciară şi ignoră demonstraţiile din stradă. Această ordonanţă a graţierii are ca singur scop beneficiul lor şi al prietenilor lor corupţi, amendamentele la codul penal le permit să continue actele de corupţie şi oamenii văd asta.

Letargia electoratului român a permis ca acest lucru să se întâmple. Prezenţa la vot la alegerile parlamentare din decembrie a fost de 38%. PSD si ALDE au obţinut împreună puţin peste 50%, însemnând că doar 19% din întregul electorat român a ales acest grup neruşinat care, prin acţiunile sale, determină o soartă nefericită pentru poporul român. Un electorat care a fost sedus de promisiuni de majorări de pensii şi salarii şi de reduceri de taxe şi care acum, dacă acest guvern rămâne la putere, va primi doar o inflaţie rapidă, o scădere a nivelului de trai, şomaj şi un stat falimentar, plin de corupţie – pe care guvernul a reintrodus-o şi o susţine. Oamenii sunt cu adevărat îndreptăţiţi să se revolte şi să protesteze – să protesteze până această situaţie absurdă este corectată – şi într-adevăr, să ceară noi alegeri”, a scris Nicolae Raţiu.

Related posts

Leave a Comment