Neînţelegerile din Parlamentul European amână votul pentru bugetul UE

Parlamentul European va amâna votul pentru aprobarea bugetului din perioada 2014 – 2020. Iniţial, acest vot ar fi trebuit să aibă loc în cursul săptămânii viitoare, în condiţiile în care a mai fost amânat o dată.

Parlamentul European amână pentru a doua oară votul privind aprobarea bugetului pentru perioada 2014 – 2020. Este pentru a doua oară în 2013 când se întâmplă acest lucru, după ce într-o primă fază se stabilise ca votul să aibă loc încă din septembrie. Bugetul multianual, care ar trebui să intre în vigoare vigoare de la 1 ianuarie, trebuie votat până la data de 31 decembrie.
Principalul motiv al acestor amânări îl constituie diferenţele de opinie cu privire la suplimentarea bugetului Uniunii Europene dintre legislativul european şi Consiliul care reprezintă statele membre. Concret, este vorba despre suplimentarea bugetului pe 2013 cu suma de 3,9 miliarde de euro, pe care statele vor trebui să le verse pentru a acoperi cheltuielile.
Chiar dacă şi-au dat acordul de principiu, mai multe ţări condiţionează alocarea sumei de votul prealabil al Parlamentului Europene asupra proiectului de buget multianual. Discuţiile referitoare la alocarea a 400,5 milioane de euro în contul Germaniei, Austriei şi Cehiei, pentru pagubele provocate de inundaţiile din această vară, precum şi în beneficiul României, pentru pagubele cauzate de incendiile de pădure din vara anului trecut, nu au ajuns încă la niciun rezultat. Până acum, Parlamentul European a solicitat ca suma amintită să provină din noile alocări, în timp ce un grup de ţări susţinut de Germania a cerut ca cele 400,5 milioane să fie incluse în cadrul celor 3,9 miliarde de euro.

Related posts

Leave a Comment