Împotriva revoluționarilor de profesie: NU MAI CONFISCAȚI PROTESTELE!

Revoluționarii de profesie constituiau coloana vertebrală a Partidului Comunist. Erau niște neisprăviți, care nu erau în stare să muncească altceva, dar care erau foarte utili în mobilizarea nemulțumirilor și care se ocupau cu agitația și cu propaganda. Protestele din ultimele zile arată că această specie s-a repliat, dar nu a dispărut. La fel ca pe vremea lui Lenin, revoluționarii de profesie sunt marxiști și buni să confiște protestele sincere ale celor care au ieșit în stradă pentru a schimba sistemul politic. Atenție, însă, oamenii nu au ieșit în stradă pentru a înlocui democrația, așa imperfectă cum e ea astăzi, cu o dictatură, ci au ieșit împotriva corupției.Aseară, la Cluj, am avut sentimentul înfrângerii. Da, Ponta a plecat în sfârșit. Însă revoluționarii de profesie au reușit să confiște încă o data nemulțumirea populară.

Mecanismul este simplu. În Piața Unirii, oamenii s-au strâns. Mulțimea era atomizată. Oamenii au venit în grupuri mici, care au început să discute, după ce au aprins lumânări în memoria victimelor catastrofei din clubul Colectiv. Apoi, au venit marxiștii cu o portavoce, de unde au început să răcnească lozinci. Și asta pentru că revoluționarii de profesie nu gândesc, ei rostesc și strigă lozinci. Imediat, reflectoarele televiziunilor s-au aprins și au luminat ”liderii”, exact ca la Revoluția din 1989, când bolșevicul Ion Iliescu a confiscat nemulțumirea populară.

Lozincile ”oamenilor de bine” sunt simple, bine ritmate și care îi scutesc pe protestatari de exercițiul gândirii. Când revoluționarul de profesie începe să răcnească ”Cine nu sare nu vrea schimbare”, și oamenii din piață încep să țopăie ca demenții și să repete, precum papagalii, lozinca gata mestecată. Însă, dragi protestatari, schimbarea nu se face cu sărituri!

Apoi, revoluționarii de profesie pun placa cu ”Toate partidele, aceeași mizerie!”. Oamenii din piața o repetă mecanic. Însă, dacă toate partidele sunt aceeași mizerie, de ce aceiași revoluționari de profesie veneau acum un an cu lozinca ”Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse”? Și de ce și-au făcut și ei partid, așa cum am văzut că au anunțat cu mare tam-tam? Dacă toate partidele sunt egal mizerabile, înseamnă că și noul Partid Național Colectiv intră în aceeași categorie. Argumentul că partidul lor nu a participat la alegeri pică, de aceea e diferit, pica. Nici UNPR-ul nu a participat până acum la alegeri, ci s-a ascuns pe listele cui a putut. Și nu cred că scopul oamenilor din piață este acela de a oferi revoluționarilor de profesie un ciolan și o platformă…

Soluția este ca acești profesioniști ai demagogiei să fie reduși la tăcere. Să fie fluierați atunci când vorbesc în lozinci. Să nu mai fie lăsați să pozeze în lideri și să nu mai emită, în numele celor mulți, proclamații pe care nu i-a împuternicit nimeni să le redacteze. Vorba lui Iliescu, aceștia sunt niște ”emanați”. Însă nu avem nevoie să schimbăm garnitura veche de bolșevici cu una nouă. Nu avem nevoie de un nou partid, ci de un nou sistem politic.

Lucrurile sunt simple. Trebuie să fim radicali. Trebuie să restaurăm Monarhia, pentru că, nu-i așa, Republica ucide. Trebuie să sfidăm Rusia dictatorului Vladimir Putin, care finanțează multe dintre acțiunile revoluționarilor de profesie, și să desființăm granița de pe Prut. Și la Chișinău, oamenii protestează în stradă împotriva corupției. În fond, noi, românii din cele două țări, avem aceleași probleme. Haideți să căutăm împreună soluțiile. Le vom găsi mai ușor.

Related posts

Leave a Comment