Monarhiștii clujeni l-au comemorat pe Regele Mihai I al României

Monarhiștii clujeni l-au comemorat pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României. În memoria Regelui, a fost organizată o ceremonie religioasă în catedrala greco-catolică a Martirilor și Mărturisitorilor Credinței din Secolul XX, din Piața Timotei Cipariu.

În catedrală, părintele Mircea Marțian a oficiat o liturghie și un parastas, apoi Corul de Copii Allegria a susținut un scurt recital în memoria Regelui Mihai I. Personalitatea Regelui a fost evocată de preotul Mircea Marțian, care a amintit și deviza Familiei Regale a României, Nihil Sine Deo, adică Nimic fără Dumnezeu.

La ceremonie au participat un mare număr de credincioși, printre care vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, membru în Consililiul de Onoare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, precum și președintele Clubului Monarhiștilor Clujeni, istoricul Cornel Jurju. Clubul Monarhiștilor Clujeni este, în calitate de persoană juridică, membru al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Manifestări de acest fel au fost organizate și la Carei, unde liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei din județele Satu Mare și Bihor, Ștefan Ferenczi și Romeo Tulkos, împreună cu monarhiști din ambele județe, au depus jerbe de flori la monumentul Regelui Ferdinand I, pentru că Regele Mihai I nu are, deocamdată, o statuie în Carei. În 25 octombrie 1944, Careiul a fost ultimul oraș românesc eliberat de Armata Regală Română.

De asemenea, membri ai conducerii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, precum Cătălin Șerban și Irina-Andreea Cristea, au decis flori la monumentul Regelui Mihai I din Piațeta Regelui, din București.

Related posts

Leave a Comment