Valoarea comerțului electronic va depăși cinci miliarde de euro în 2020

Valoarea comerțului electronic din România ar putea depăși în acest an pragul psihologic de cinci miliarde de euro. Creșterea, față de anul 2019, este mai mare de 20 la sută, când volumul comerțului on-line a fost de aproximativ patru miliarde de euro. Tendința de creștere a fost impulsionată de pandemia de coronavirus.

Închiderea temporară a centrelor comerciale, măsurile de distanțare socială și restricțiile menite să limiteze răspândirea coronavirusului au schimbat modul de a face comerț. Un volum tot mai mare de tranzacții se mută în on-line. Românii își cumpără pe de Internet cosmetice, aparate electrocasnice sau gadgeturi. De asemenea, mulți își cumpără haine de pe on-line. Există și o diferență de comportament de consum între marile orașe. În București, de exemplu, este realizat cel mai mare volum al comerțului on-line cu îmbrăcăminte.

În Cluj-Napoca, un oraș cu o comunitate de 26.000 de IT-ști și 100.000 de studenți, predomină achizițiile de gadgeturi. În Timișoara, a crescut foarte mult comerțul cu electrocasnice, iar în Iași comerțul cu produse de îngrijire a corpului.

Related posts

Leave a Comment