Mobilizare fără precedent pentru refugiații ucrainieni – vezi cum poți ajuta!

Impresionați de drama ucrainienilor care fug din calea războiului, mai mulți clujeni nu au rămas doar la nivelul declarațiilor de susținere a cauzaei ucrainiene, au pus mână de la mână și au strâns diferite bunuri, pe care le-au dus la graniță, la refugiați.

Una dintre cele mai impresionante acțiuni aparține unei săli de fitness din Cluj-Napoca, The Body Bibile, care a postat următoarele pe contul său de Instagram:

“Dragi clienti, in aceasta perioada de tensiune si neliniste pentru vecinii nostri din Ucraina dorim sa le intindem o mana de ajutor, deoarece umanitatea nu ar trebui sa aibe granite.

Si pentru ca nimic nu se rezolva prin ridicat din umeri si resemnare, am mers azi la punctul de frontiera din Sighetu Marmatiei sa ducem cateva ajutoare, iar ceea ce am vazut acolo este greu de descris in cuvinte, cu cat ne-am apropiat mai tare de granita cu atat atmosfera a devenit mai apasatoare: mamici cu copilasi de mana si bagaje, batranei, animale de companie, imagini desprinse parca dintr-un film apocaliptic de la Hollywood, numai ca de aceasta data era crunta realitate.

Ne-am intors inapoi la Cluj cu gandul ca trebuie sa facem mai mult, sa ajutam mai mult, motiv pentru care ne-am gandit sa apelam si la ajutorul vostru.

Vrem sa incercam sa punem mana de la mana si sa ajutam acesti oameni batuti de soarta, e foarte putin ce putem face pentru ei, dar tot mai bine decat deloc.

Mergand la fata locului si vorbind cu oamenii din Ucraina am aflat si care sunt nevoile lor concrete, astfel in momentul de fata au foarte mare nevoie de: saltele, saci de dormit (mai subtiri, de interior), pături, medicamente (ibuprofen, nurofen), antibiotice, garouri, pansamente, tifon. Momentan nu este nevoie de mancare si hainute!!

Asadar, rugam persoanele care pot ajuta (nu conteaza cu cat, orice ajutor e bine-venit) sa trimita coletele la adresa de mai jos:

str. Nicolae Titulescu, nr.33, ap.3, Sighetu Marmatiei
Persoana de contact: Trubaci Mihailo, telefon: 0747695374

Coletele vor fi preluate de aici si duse persoanelor nevoiase din Ucraina, care din diferite motive nu au reusit sa treaca inca granita si in prezent dorm pe jos prin sali de sport sau alte cladiri.

Daca din anumite motive nu reusiti sa trimiteti coletele prin curier, le puteti aduce si la locatia noastra de pe Alverna 79, singura problema este ca nu prea dispunem de spatiu de depozitare, insa o sa gasim o solutie”.

Related posts

Leave a Comment