Mircea Giurgiu ameninţă că va intra în greva foamei în faţa Prefecturii Cluj

Deputatul ameninţă că va intra in greva foamei de marţi, 6 noiembrie, dacă problemele semnalate de acesta la Compania Naţională Imprimeriile (CNI) Coresi nu vor fi rezolvate.Deputatul Mircia Giurgiu, a sesizat premierului Victor Ponta o serie de abuzuri ale noului director general interimar al CNI Coresi. Acesta este acuzat că e preocupat de găsirea soluţiilor legale pentru vânzarea sucursalelor din Cluj, Craiova, Oradea, dar şi a sediului central din Bucureşti – Casa Presei Libere.

„Niciun moment nu s-a interesat de aducerea de noi comenzi şi de dezvoltarea activităţii pentru bunul mers al companiei. Dimpotrivă, a dispus reducerea numărului de salariaţi de la sediul central şi de la sucursale şi a angajat 12 persoane cu un salariu de 5.600 lei fiecare, ceea ce înseamnă că nu se va face nicio economie, atâta vreme cât persoanele disponibilizate aveau salarii foarte mici, iar o persoană nou angajată are salariul echivalent a 8 persoane disponibilizate. Se vede clar intenţia de a duce la faliment compania în condiţiile în care sunt daţi afară salariaţi din producţie şi este angajat personal TESA”, transmite deputatul, printr-un comunicat de presă.

„În cazul în care, CA al CNI Coresi SA va aproba distrugerea companiei şi pierderea locurilor de muncă, Mircia Giurgiu, candidat USL pentru Senatul României, Colegiul 1 Cluj-Napoca, va intra de mâine, marţi 6 noiembrie 2012, de la ora 10, în greva foamei în faţa clădirii Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj”, mai spune deputatul.

Principalele solicitări sunt: păstrarea locurilor de muncă şi salvarea companiei.

În legătură cu acest demers au fost informaţi: prefectul judeţului Cluj. Gheorghe Vuşcan, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, precum şi preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, care susţine această acţiune.

Mircia Giurgiu declară că aşa cum s-a opus tăierii salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale, indemnizaţiilor pentru mame, a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, introducerea a 5,5% CASS pentru pensionari, a majorării TVA de la 19 % la 24 %, a modificării Codului Muncii în defavoarea salariatului, aşa va lupta în continuare pentru a salva locurile de muncă şi stopa închiderea companiilor româneşti.
Deocamdată, conducerea CNI Coresi nu a făcut nicio declaraţie referitoare la aceste acuze.

Related posts

Leave a Comment