Ministrul Turismului din Egipt: Turiştii au voie să poarte bikini şi să consume alcool

Turiştii care vor vizita Egiptul, vor putea purta bikini şi consuma alcool, este decizia pe care a luat-o ministrul Turismului din această ţară, relatează Reuters.Hisham Zaazou, ministrul Turismului din Egipt, a declarat în timpul unei conferinţe de presă că ”bikini sunt bineveniţi în Egipt, iar băutura este încă servită”. Acesta a mai spus că guvernul şi-a propus să mărească numărul de turişti cu cel puţin o cincime faţă de anul trecut, potrivit b1.ro.

Decizia a fost luată după ce, turismul a avut de suferit în urma revoltei populare care l-a înlăturat pe fostul conducător Hosni Mubarak în 2011, scrie www.romanialibera.ro.

Deşi grupuri radicale de musulmani salafiţi au cerut ca femeile să nu aibă voie să se afişeze în costume de baie, Zaazou susţine că au înţeles acum importanţa turismului pentru Egipt şi nu mai au aceste pretenţii.

„Am avut discuţii cu aceste grupuri salafite şi acum ele înţeleg importanţa turismului. Mai avem indivizi care susţin aceste lucruri, dar ei nu se află la putere”, a afirmat ministrul.

În primul trimestru din 2013, trei milioane de turişti au vizitat Egiptul, fiind astfel înregistrară o creştere de 14,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Related posts

Leave a Comment