Ministrul Justiţiei retrage propunerile de numire în cazul procurorilor Bendeac şi Cerbu. Noile propuneri pentru Secţia I a DNA sunt Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru. Care este reacţia CSM

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a decis retragerea propunerii de numire a procurorilor Viorel Cerbu şi Iuliana Bendeac, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei (MJ).Decizia a fost luată în urma consultărilor avute cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, şi cu procurorii Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu, delegaţi la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei.

Robert Cazanciuc a hotărât înaintarea către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a solicitării de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici, în funcţia de şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei, şi Dănuţ Volintiru, ca adjunct al secţiei respective.

”Totodată, ministrul justiţiei a decis înaintarea către Consiliul Superior al Magistraturii a solicitării de aviz pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a procurorului Mariana Alexandru”, mai arată comunicatul de presă.

Mariana Alexandu ocupase funcţia de adjunct la Secţia pentru combaterea corupţiei până săptămâna trecută când procurorul general Tiberiu Niţu a decis încetarea delegării ei, odată cu cea a lui Lucian Papici, în locul lor fiind delegaţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct.

Procurorul Dănuţ Volintiru s-a ocupat de dosarul ”Trofeul Calităţii”, scrie www.romanialibera.ro.

În 3 octombrie, ministrul Justiţiei a transmis Secţiei pentru procurori a CSM propunerile de numire a procurorilor Iuliana Bendeac şi Viorel Ioan Cerbu pentru funcţiile de procuror şef şi, respectiv, procuror şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie, a Elenei Cristina Matieşescu – pentru funcţia de şef al Secţiei judiciare penale şi a generalului maior magistrat Ion Alexandru – pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Reprezentanţii CSM au confirmat retragerea nominalizărilor iniţiale pentru şefia Secţiei I a DNA.

“Astăzi, 11.10.2013, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii adresa prin care ministrul justiţiei a retras propunerea de numire în funcţia de procuror şef a doamnei procuror Iuliana Bendeac, respectiv propunerea de numire în funcţia de procuror şef adjunct a domnului procuror Viorel Cerbu pentru Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a înaintat Consiliului noile propuneri de numire în funcţii de conducere.
Astfel, au fost propuşi următorii candidaţi:
• Domnul procuror Popovici Gheorghe – pentru funcţia de procuror şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei;
• Domnul procuror Volintiru Dănuţ – pentru funcţia de procuror şef adjunct secţie – Secţia de combatere a corupţiei
• Doamna procuror Mariana Alexandru – pentru funcţia de procuror şef adjunct secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie;

Prin aceeaşi adresă, ministrul justiţiei a menţinut propunerile de numire în funcţii de conducere la nivelul Secţiei judiciară penală şi al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmează să stabilească, în şedinţa din 15 octombrie a.c., calendarul conform căruia se vor desfăşura procedurile de avizare a propunerilor ministrului justiţiei”, afirmă reprezentanţii CSM, prin intermediul unui comunicat de presă.

Related posts

Leave a Comment