Ministerul Sănătății: Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite populației – Află cum se pot procura medicamentele

Pastilele de iodură de potasiu vor fi distribuite populației. Nu de către medicii de familie, ci de către farmaciști. Totuși, pastilele vor putea fi luate doar cu prescripție de la medicul de familie, anunță Ministerul Sănătății.

Ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu sub formă de comprimare de 65 mg către populație a fost publicat în Monitorul Oficial. Cutiile cu pastile vor fi distribuite gratuit de către farmaciile comunitare, de unde vor putea fi ridicate de beneficiari.

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, Direcția de Sănătate Publică Cluj, unde sunt depozitate cutiile cu iodură de potasiu, le va transfera către farmacii, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente.

Doar pe bază de rețetă de la medicul de familie

Potrviti Ministerului Sănătății, pentru a intra în posesia iodurii de potasiu de 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală.

În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

Ministerul Sănătății precizează că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu.

Related posts

Leave a Comment