„Mineralia – Cristale de Primăvară” AFLĂ când poți vedea expoziția

Expoziția „Mineralia. Cristale de Primăvară” va avea loc în perioada 23 – 25 februarie 2024, în Galeria Cellarium, de la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Priăvara şi Mărtişorul vor fi întâmpinate cu o nouǎ ediţie a expoziţiei dedicatǎ în întregime celor mai frumoase produse ale lumii minerale – pietrele ornamentale şi pietrele semipreţioase.

Pietrele ornamentale naturale sunt diverse minerale sau combinaţii ale acestora, formate de-a lungul istoriei geologice de milioane de ani a Pământului, gǎsite de oameni în urma explorǎrii. Lapis lazuli, malachitul, agatele au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru ornamente.

Bucǎţile care prezintǎ cristale sunt selectate şi pǎstrate în starea lor naturalǎ fǎrǎ alte intervenţii – cristale de cuarţ, prisme de turmalinǎ, cuburi perfecte de piritǎ – fiind extrem de apreciate de cǎtre colecţionarii pasionaţi.

Pietrele pentru bijuterii sunt alese dintre bucǎţile de minerale care prezintǎ cele mai frumoase aspecte – transparenţǎ, structurǎ, culoare intensǎ sau combinaţii de nuanţe. Acestea sunt prelucrate prin tǎiere şi şlefuire iar ulterior montate.

Descoperiţi frumuseţea şi strălucirea pietrelor, alături de bijuterii din coral, perle sau chihlimbar, în expoziţia deschisă timp de trei zile în Galeria Cellarium!

Related posts

Leave a Comment