Medicul Octavian Jurma: Organizarea festivalurilor înseamnă sacrificarea școlilor!

Unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din România, medicul Octavian Jurma, este de părere că autoritățile sacrifică începutul anului școlar de dragul organizării festivalurilor. El a adăugat că, în condițiile creșterii numărului de cazuri de infectare a persoanelor vaccinate, autoritățile ar trebui să reflecteze mai mult asupra oportunității unor evenimente cu zeci de mii de participanți. În această perioadă, la Cluj, sunt programate festivalurile Jazz in the Park și Untold.

Medicul Octavian Jurma contestă oportunitatea organizării unor evenimente cu mii sau zeci de mii de participanți, în condițiile în care noile tulpini ale coronavirusului îmbolnăvesc chiar și persoane vaccinate. El consideră că principala preocupare a autorităților ar trebui să fie organizarea cursurilor școlare în deplină siguranță.

Medicul Octavian Jurma afirmă că numărul cazurilor de noi infectări a crescut la Cluj după organizarea Electric Castle, chiar dacă organizatorii au permis accesul la concerte doar a persoanelor vaccinate și testate. În județul Cluj, numărul de infectări a crescut semnificativ în aceste zile. Comuna Mărgău a intrat în scenariul roșu, iar rata incidenței noilor cazuri de coronavirus este de aproximativ 0,7 la mia de locuitori, potrivit Via Cluj TV.

Related posts

Leave a Comment