Medalie de argint pentru iTech Transilvania

iTech Transilvania, clusterul clujean pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul tehnologiei, a fost răsplătit, la finalul săptămânii trecute, cu medalia de argint pentru rezultatele obținute în managementul clusterului. Distincția a fost acordată în urma unei analize a activității, realizată de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, și poziționează Clujul la același nivel cu regiunea Ilfov, după ce clusterele Mobilier Transilvan și AgroTransilvania au primit aceeași certificare. La nivel național, sunt doar opt clustere de argint, câte trei în județele Ilfov și Cluj, unul în Timiș și încă unul în Covasna.„Chiar și cu resurse limitate, în cadrul acestor clustere de argint, au fost dezvoltate programe și proiecte care contribuie la creșterea performanțelor companiilor membre, într-un context național, mai degrabă, defavorabil din cauza lipsei unor politici și instrumente financiare și non-financiare specifice. Cu toate acestea, România se poziționează pe locul II în Europa, după Germania, în ceea ce privește numărul entităților cu etichetă de argint, iar acest rezultat ne încurajează să continuăm colaborarea cu membrii noștri, dar și cu alte clustere, totul pentru a transforma orașele României în orașe cu adevărat inteligente”, a spus Voicu Oprean, președinte ARIES Transilvania, asociație sub umbrelă căreia se află iTech Transilvania.

Activitatea iTech Transilvania a fost analizată în baza a 31 de indicatori specifici, iar cifrele care au convins juriul au fost reprezentate de 40 de training-uri tehnice și non-tehnice, destinate angajaților companiilor membre, patru training-uri organizate pentru angajații iTech Transilvania, 17 proiecte depuse de membrii clusterului în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020, la apelul încheiat în luna februarie și cinci proiecte depuse de membrii clusterului în cadrul celui mai amplu program de cercetare și inovare, Horizon 2020.

În acordarea distincției au contat, de asemenea, și proiectele elaborate de iTech Transilvania în parteneriat cu alte clustere clujene în domenii, precum eficiența energetică, smart furniture sau agrobusiness. iTech Transilvania, clusterul pentru formarea resurselor umane din domeniul tehnologiilor avansate, a fost constituit în regiunea Nord-Vest a României și are printre membrii săi organizaţii din judeţele Cluj şi Bihor. Clusterul are un total de 55 de organizații membre (IMM-uri, două universităţi clujene, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi asociaţii nonprofit). Companiile membre ale clusterului au 3.500 de angajați. Clusterul iTech Transilvania îşi propune formarea resurselor umane din domeniul tehnologiilor avansate în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, respectiv în zonele metropolitane din Cluj-Napoca, Oradea şi Baia Mare.

Related posts

Leave a Comment