Marea provocare pentru industria IT: Cum să programezi o aplicație și pentru iOS, și pentru Android

Comunitatea IT din Cluj se află în avangarda europeană a utilizării unor noi tehnologii și platforme, care permite adaptarea aplicațiilor pentru mai multe sisteme de operare. Aceste soluții permit companiilor să facă economii de costuri și de timp, ceea ce crește profitabilitatea afacerilor din Cluj.

Una dintre cele mai mari provocări pentru dezvoltatorii de aplicații este crearea de soluții informatice care să funcționeze simultan pe mai multe sisteme de operare. Soluția clasică era dezvoltarea acestor soluții de către echipe paralele de IT-ști. Însă ultima perioadă a adus noi instrumente, precm Flutter, care au fost adoptate rapid de comunitatea IT din Cluj, spune specialistul software, Paul Bălan, de la Axonsoft.

Noile soluții oferă instrumente tot mai eficiente pentru dezvoltarea aplicațiilor, mai spune Paul Bălan, prezent în platoul Via Cluj TV.

Adaptabilitatea echipelor de programare este un element-cheie pentru păstrarea competitivității economice a firmelor IT românești care evoluează pe piața globală. Potrivit unor estimări ale specialiștilor în economie, România are cea de-a doua comunitate IT din Uniunea Europeană, după Irlanda, după criteriul adaptabilității.

Related posts

Leave a Comment