Marea Neagră devine nod de autostrăzi


Proiectul de construcţie a unei autostrăzi care să lege Marea Neagră de Marea Baltică va fi discutat în luna octombrie, la Cernăuţi, a anunţat, vineri, la Siret, directorul proiectelor de reţele rutiere şi feroviare al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Helmut Meelich.Directorul proiectelor de reţele rutiere şi feroviare al Comisiei Economice pentru Europa a Naţiunilor Unite, Helmut Meelich, care se află în judeţul Suceava împreună cu membri ai Trans-European Motorways (TEM) al United Nations Economic Commission for Europe (UNECE), a participat, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, la o întâlnire cu autorităţi ale regiunii Cernăuţi din Ucraina şi ale judeţului Suceava, unde s-a prezentat necesitatea înfiinţării unui coridor de transport care să lege Marea Neagră de Marea Baltică, prin Suceava şi Cernăuţi, scrie zf.ro
Potrivit proiectului prezentat de autorităţile române şi ucrainene, autostrada preconizată va fi construită pe traseul E 85, de la Mărăşeşti spre Siret, apoi prin Cernăuţi, Ternopil şi va fi conectată la autostrada Cracovia-Lvov-Kiev, care este în construcţie şi astfel vor fi interconectate coridoarele europene III, IV şi IX.
Un alt proiect internaţional de autostradă va tranzita Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România, Grecia şi Bulgaria. România a finalizat deja propriul proiect de tranzitare şi este implicată şi în alte proiecte internaţionale de infrastructură.
Autostrada de 7.140 de kilometri care va înconjura Marea Neagră va trece şi pe la Bucureşti.
România a aprobat deja prin Ordin al Ministrului Transporturilor, ca ruta principalăa Autostrăzii Mării negre, traseul
Giurgiu – Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Focşani – Albiţa, respectiv ca rută secundară Bucureşti – Constanţa.

• Ruta principală:
DN 5, Giurgiu – Bucureşti – drum reabilitat
Bucureşti – Ploieşti – secţiune de autostradă în execuţie cu termen de finalizare 2011
Ploieşti – Buzău – Focşani – Albiţa – proiecte construcţie autostradă în pregătire (fază de proiectare)

• Rută alternativă:
Bucureşti – Cernavodă – secţiune de autostradă în operare
Cernavodă – Constanţa – secţiune de autostrada în execuţie cu termen de finalizare 2011Varianta de ocolire Constanţa (la profil de autostradă) – sectiune în execuţie cu termen de finalizare 2011

Proiecte există chiar dacă lucrările la şantierele de autostrăzi din România decurg cu viteza melcului. Anca Boagiu este de părere că a făcut adevărate minuni de când a preluat ministerul Transporturilor şi că realizările sale sunt, pur şi simplu, supranaturale. Ministrul s-a comparat cu vrăjitoarea Samantha, dintr-un cunoscut serial american, care putea rezolva lucrurile prin magie, printr-o simplă mişcare din nas. “Aş vrea să vă spun că sunt Samantha, dar nu pot. În nouă luni, am facut ceva mai mult decât Samantha în acest minister. Nu vreau sa mă uit nici în grădina vencinilor, nici în grădina naţională, la cei care au fost înainte”, spune Anca Boagiu.

Related posts

Leave a Comment