Maratonul Resuscitării în Parcul Central din Cluj-Napoca AFLĂ când poți învăța cum să salvezi o viață

A X-a ediție a Maratonului Resuscitării se va desfășura în Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca, sâmbătă, 9 septembrie 2023.

Scopul evenimentului este de a oferi gratuit lecții de prim ajutor pentru oricine este interesat, dar și de a promova importanța cunoașterii manevrelor salvatoare.

În cadrul evenimentului, începând cu ora 15:30, va fi desfășurat un exercițiu complex de descarcerare, în cadrul căruia vor fi demonstrate și explicate manevrele salvatoare, cât și măsurile de siguranță ce trebuie respectate în cazul accidentelor rutiere.

De asemenea, în contextul aniversării Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj va organiza, în aceeași zi, o expoziție cu tehnica modernă de intervenție, precum și numeroase ateliere destinate celor mici. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00 – 20:00, în spatele Centrului de Cultură Urbană „Casino”, dar și pe aleea principală din parc.

“În cazul unui stop cardio-respirator (SCR), suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de supraviețuire. Totodată, publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale, iar cursurile abordează inclusive manevre de resuscitare ale copilului. Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De notat faptul că limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană, maghiară și franceză”, transmit reprezentanții ISU Cluj.

Maratonul Resuscitării este un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe, care a luat amploare la nivel național și își propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare de bază de către toată lumea. Ediția a X-a 2023, este realizată de către ISU-SMURD Cluj, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe, Fundația pentru SMURD și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Florești Fest: Ateliere de creație pentru copii, ateliere muzicale, spectacole de teatru pentru toată familia

Beard Brothers donează o ambulanţă pentru SMURD de Ziua Pompierului

Related posts

Leave a Comment