Mamele au protestat cu scutece murdare în Capitală

Sute de părinţi au protesteat la Ministerul Muncii. Aceştia cer păstrarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni.Mamele care au cerut aprobare pentru pichetul de la Ministerul Muncii au adunat peste 20.000 de semnături într-o petiţie online prin care cer să nu fie redusă indemnizaţia. Lista cu semnături va fi înaintată, luni, reprezentanţilor Ministerului Muncii.
Mămicile consideră că, în loc să reducă indemnizaţiile pentru creşterea copilului, salariile şi pensiile, Guvernul ar trebui să taie din salariile cu cinci cifre ale parlamentarilor şi să efectueze o “curăţenie generală” în instituţiile şi companiile de stat, acolo unde “nepotismul şi clientela politică sunt la mare rang”.
Pe lângă pancartele pentru protest, mămicile au venit în faţa Ministerului Muncii cu cât mai mulţi pampersi folosiţi.
Indemnizaţia de stat pentru creşterea copilului va fi redusă cu 25%, de la 1 iunie, a anunţat consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Vass. Asta înseamnă că mamele vor primi 63,75% din media veniturilor din ultimul an pentru creşterea copilului.
Potrivit variantei oficiale agreate pentru noua indemnizaţie pentru creşterea copilului, se va păstra perioada de acordare de doi ani şi procentul de 85% din nivelul veniturilor obţinute în ultimele 12 luni, dar se va micşora cu 25% suma netă rezultată.
Plafoanele minim şi maxim de acordare a indemnizaţiei, de 600 şi respectiv 4.000 de lei, vor rămâne neschimbate.

Related posts

Leave a Comment