Liturghie pentru Regina Ana a României în catedrala greco-catolică din Cluj

Clujenii s-au rugat pentru sufletul Reginei Ana a României. În catedrala greco-catolică Schimbarea la faţă au fost oficiate o liturghie şi un parastas, iar în catedrala ortodoxă Adormirea Maicii Domnului va fi celebrată o rugăciune specială, de la ora 19.00. Părintele Teodor Lazăr de la Parohia Greco-Catolică Centru a afirmat că viaţa Reginei Ana a României a fost un exemplu de demnitate.

Istoricul Cornel Jurju de la Clubul Monarhiştilor Clujeni spune că Regina Ana a României a dat dovadă de un devotament deosebit faţă de ţara al cărei nume l-a purtat.

 

Regina Ana a României a vizitat de mai multe ori Clujul, iar în ultimii anim acest oraş a devenit o a doua casă pentru membrii Familiei Regale a României. Majestatea Sa Regele Mihai I este professor honoris causa al Universităţii Babeş-Bolyai şi doctor honoris causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, iar Alteţele Lor Regale Custodele Coroanei Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României sunt cetăţeni de onoare ai judeţului Cluj.

Related posts

Leave a Comment