Licitație pentru restaurarea castelului Banffy din Răscruci – Până când pot fi depuse ofertele

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania va fi restaurat cu ajutorul fondurilor europene. Consiliul Județean Cluj a scos la licitație lucrările de restaurare pentru castelul Banffy din Răscruci, fratele mai mic al castelului Banffy din Bonțida, celebru pentru că găzduiește festivaluri precum Electric Castle. Companiile interesate să participe la licitația pentru restaurarea castelului pot depune oferte până în data de 13 martie.

Castelul Banffy din Răscruci a fost ridicat în secolul al XVIII-lea, în stil ecletic. El era una dintre reședințele familiei nobiliare Banffy, care mai deținea un castel în Bonțida, precum și un palat baroc în Cluj, azi Muzeul de Artă. Castelul a fost confiscat în perioada comunistă, iar apoi a fost transformat în școală pentru copiii cu dizabilități. Edificiul a fost păstrat mai bine decât alte clădiri, care au fost lăsate complet în paragină, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Proiectul de restaurare include și refacerea parcului castelului. Deocamdată, sunt făcute lucrările pregătitoare pentru acest proiect, spune fondatorul Ecogarden Construct, executantul lucrărilor de pregătire, Mircea Crăciun.

Valoarea contractului pentru restaurarea castelului este de aproximativ cinci milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor provine din fonduri europene. Compania care va câștiga licitația trebuie să execute lucrările de restaurare în termen de 24 de luni.

Related posts

Leave a Comment