La ce e bună endodonția și care e rolul microscopului în stomatologie?

În stomatologia zilelor noastre, microscopul este un instrument des folosit de medicii endodonți, pentru a vedea dintele mai în detaliu, pentru a-l trata cât mai corect. Medicul Ștefan Jitaru, de la MB Dental Cluj, a vorbit la Doctor online de la Via Cluj TV despre meseria de endodont și despre afecțiunile dentare care pot fi tratate.

Afecțiuni tratate de endodonție

Endodonția se ocupă cu tratarea dinților care dor, atunci când pulpa dintelui se inflamează. De asemenea, medicii endodonți tratează dinți care au fost tratați anterior, dar dintr-un motiv sau altul, lucrurile au mers rău.

“Aici intervine măiestria și ne ajută foarte mult microscopul pentru că, cu ajutorul lui, putem să îndepărtăm cu prudență vechile obturații de tip plombe, cum sunt ele cunoscute, fără să atingem sau să atingem foarte puțin dintele natural și fără să pierdem substanța dentară, care este valoroasă. Putem să vedem eventualele linii de fisură sau de fractură care ar face dintele candidat pentru extracție. Și în felul acesta, putem să renunțăm la dinții care sunt cu siguranță irecuperabili. Putem să ne asigurăm că vom găsi toate canalele dentare. Acesta e lucrul cel mai complicat, deși pare ușor. Anatomia dentară internă poate fi variată”, a explicat în emisiunea medicul Ștefan Jitaru.

Pentru mai multe informații utile, vezi video-ul de mai sus.

Related posts

Leave a Comment