Klaus Iohannis: Plumb şi Shhaideh ar fi trebuit să demisioneze sau să fie retrase

Vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze, transmite presedintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni. Varianta a doua era ca varianta a doua era ca PSD să le retragă sprijinul politic pentru că persoanele urmărite penal, trimise în judecată sau condamnate nu trebuie să facă parte din conducerea statului, mai spune Klaus Iohannis, citat de RFI România.

Şeful statului regretă că “PSD nu a înţeles nimic” din repetatele sale apeluri pentru întărirea statului de drept şi a avertizat că “această cale nu este cea bună”.

 

“Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur”, a adăugat Iohannis.

 

Şeful statului a subliniat că nu se antepronunţă în cazul celor doi miniştri şi că nu cunoaşte detalii din dosar.

 

“Vorbesc din punct de vedere al preşedintelui. Îmi doresc foarte mult să avem un Guvern care nu este supus unor suspiciuni, un Guvern care acţionează pentru România şi pentru români. Nu ştiu dacă doamnele sunt vinovate sau nevinovate, nici nu este treaba şi nici nu este treaba PSD să stabilească acest lucru, vinovăţia se stabileşte de către judecători, iar pentru România, pentru Guvern ar trebui să devină normalitate ca persoane urmărite penal, judecate sau condamnate să nu fie în conducerea statului, să nu fie în Guvern.

 

Cum vor privi românii şi partenerii noştri un Guvern unde două doamne care gestionează fonduri foarte consistente, este vorba de Ministerul Dezvoltării şi de Ministerul Fondurilor Europene, dacă aceste două doamne sunt suspectate de acţiuni penale? Nu este bună această evoluţie. Este păcat că PSD nu a înţeles nimic din repetatele mele apeluri pentru întărirea statului de drept şi avertizez că această cale cu siguranţă nu este cea bună”, a declarat Iohannis.

 

DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală a actualului vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dosarul vizează  trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment