Kievul pune mâna pe bici: separatiştii proruşi au la dispoziţie 48 de ore să elibereze clădirile statului

Ministrul ucrainean Arsen Avakov le-a dat un ultimatum 48 de ore manifestanţilor care au ocupat mai multe cădiri ale statului în estul ţării. În caz contrar, autorităţile de la Kiev anunţă că vor recurge la forţă.
Guvernul Ucrainei este gata pentru o intervenţie în forţă împotriva militanţilor proruşi, care au ocupat mai multe clădiri în estul ţării şi cer alipirea la Rusia. Ministrul de interne, Arsen Avakov, a anunţat că se va opta pentru varianta radicală, în cazul în care negocierile nu vor da rezultate. “Cred că această criză își va găsi rezolvarea în următoarele 48 de ore. În orice moment putem să trecem la realizarea a ceea ce ne-am propus. Există două variante de posibile evoluții, procesul politic de negocieri sau intervenția în forță”, a afirmat Avakov.
Cea mai gravă situaţie pare să se înregistreze la Lugansk, unde separatiștii proruşi care ocupă sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei din localitate au amenințat că vor răspunde prin forță în situaţia în care vor interveni trupele speciale trimise de la Kiev.

Related posts

Leave a Comment