JCI a oferit mic dejun şi service gratuit pentru bicicletele celor care au venit pe două roţi la muncă

Clujenii care folosesc bicicleta pentru a merge dimineaţa la muncă pot servi în fiecare joi micul dejun gratis şi pot primi mici reparaţii gratuite la vehiculele pe două roţi. Şi aceasta la iniţiativa unei organizaţii neguvernamentale, Junior Chamber International – JCI, care a lansat campania Ride2Work. Activiştii acestei organizaţii au atras sprijinul unei companii de IT, Yonder, care a oferit finanţarea necesară, dar şi pe cel al altor organizaţii care promovează mersul pe bicicletă. Acţiunea este susţinută şi de Primăria Cluj-Napoca.

Voluntarii JCI Cluj s-au strâns pe esplanada din faţa clădirii The Office. ”Ei au pregătit pachete cu mic dejun, dar şi un service mobil pentru biciclete, unde au fost întâmpinaţi, între orele 07.45 – 10.00, toţi cei care au ales bicicleta pentru a merge la muncă”, după cum spune unul dintre organizatorii evenimentului, Tudor Covaciu, de la Registrul de Biciclete.

 

Bicicliştii spun că acest proiect, Ride2Work, merită să fie încurajat. Ei mai spun că, pe două roţi, ajung mai repede din cartierele Clujului la clădirile de birouri din centrul oraşului.

 

Organizatorii evenimentului au calculat că, din cartierul Mănăştur până în zona Mărăşti, un biciclist face doar 10 – 15 minute, jumătate faţă de timpul petrecut în maşină sau în taxi de cei care circulă pe aceeaşi distanţă. Un alt beneficiu este acela că mersul pe bicicletă este gratuit şi sănătos. De aceea, voluntarii JCI doresc să repete acest eveniment în fiecare joi dimineaţa.

Related posts

Leave a Comment