Iurie Leancă: Băsescu va vizita R.Moldova la 27 ianuarie

Preşedintele român, Traian Băsescu, este aşteptat la Chişinău între 27 şi 28 ianuarie, a declarat sâmbătă ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, pe aeroportul din Chişinău, la revenirea din Lituania, relatează PRO TV Chişinău.Programul este coordonat în acest moment între Chişinău şi Bucureşti. Conform proiectului de program, preşedintele României urmează ca în prima zi a vizitei sale să aibă întrevederi cu şeful interimar al statului moldovean Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat şi cu primarul Dorin Chirtoacă.
De asemenea, Băsescu urmează să susţină o alocuţiune în Parlamentul de la Chişinău. În a doua zi a vizitei, preşedintele României se va deplasa la Ţiganca, pentru a vizita Cimitirul Eroilor Români.
Anterior, în cadrul emisiunii “În Profunzime” de la PRO TV Chişinău, Mihai Ghimpu şi-a exprimat speranţa că România îşi va numi un ambasador la Chişinău până când Traian Băsescu va veni în capitala Republicii Moldova.
Leancă a participat la un dineu organizat de premierul Lituaniei şi dedicat Republicii Moldova şi integrării acesteia în Uniunea Europeană, unde a avut o primă discuţie cu omologul său român, Teodor Baconschi.

Related posts

Leave a Comment