Investiții de 3 milioane de lei în Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul referitor la achiziționarea a nu mai puțin de 10.824 de produse și echipamente medicale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Cu o valoare totală estimată de 3.093.411,55 lei, dotările prevăzute vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a adăugat: „Aceste dotări au o importanță deosebită în ceea ce privește prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am atras vom oferi pacienților un plus de siguranță și confort”.

Instituția sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj va beneficia de 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator, 310 kituri de prelevare a probelor biologice endobronșice, 1.000 de kituri de ventilație noninvazivă, un sistem de spălare și dezinfecție a fibroscoapelor, un sistem de spectrometrie de masă MALDI-TOF pentru identificarea microorganismelor/fenotipurilor de rezistență și un termostat pentru hemoculturi.

De asemenea, vor mai fi achiziționate două seturi pentru videobronhoscopie, un incubator pentru microbiologie, un autoclav, 1.100 de kituri RT-PCR de identificare genotipuri, trei maceratoare și patru seturi de măsurare a diurezei.

Related posts

Leave a Comment