În această perioadă, în care România se află în stare de alertă, institutele și centrele culturale din Cluj și-au mutat activitatea în on-line. Un exemplu în acest sens este Institutul Francez. Acesta a pregătit atât programe destinate adulților, cât și ateliere destinate copiilor.
Specialiștii Institutului Francez din Cluj utilizează tot mai des aplicațiile informatice pentru a ține legătura cu cursanții instituției. Aceste metode sunt eficiente, în contextul măsurilor de distanțare socială, spune reprezentanta Institutului Francez, Raluca Mateiu.
De asemenea, există ateliere pentru copii, prin intermediul cărora cei mici învață să confecționeze lucruri utile din materiale reciclate. Așa ar fi dopurile de plastic, cofrajele de ouă sau tuburile de hârtie, mai spune Raluca Mateiu.
Și alte centre culturale și institute din Cluj au programat activități on-line în această perioadă. Așa ar fi Centrul Cultural Clujean, care îi susține pe artiștii locali, precum și centrele culturale susținute de diferite ambasade în România.