Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe împlinește 20 de ani

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va sărbători vineri, 21 mai 2021, împlinirea a 20 de de la înființarea Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe (ICIBNS).

Încă de la înființare, Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe al UBB (ICIBNS) a fost unul revoluționar atât în concepție – pentru că arată nu doar rolul cercetării în universități, cât mai ales rolul cercetărilor interdisciplinare și modul în care trebuie organizate acestea în structuri moderne -, cât și în rezultate – este una dintre unitățile de elită ale UBB, cu cercetători care se află între primii 2% cei mai citați oameni de știință la nivel internațional în domeniile Institutului, publicații, granturi și premii cu impact internațional global.

Programul sesiunii aniversare va cuprinde alocuțiuni rostite de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, directorul ICIBNS, prof. univ. dr. Simion Simon, directorul adjunct al Institutului, acad. Octavian Popescu, secretarul general al Academiei Române, acad. Ion Dumitrache,  prof. univ. dr. Juergen POPP, Universitatea din JENA și DHC al UBB, precum și o vizită virtuală la Institut, realizată de Studioul CineMedia al Facultății de Teatru și Televiziune a UBB.

Related posts

Leave a Comment