Începe ediția a IX-a a Concursului Naţional de Lectură “Bătălia Cărţilor”

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, a lansat cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură “Bătălia Cărţilor”, ce are ca scop promovarea lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților, dar nu numai.

Concursul se derulează în perioada martie-septembrie 2022, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și este organizat în mai multe biblioteci publice din ţară și la Chișinău, în Republica Moldova. Concursul cu sloganul Lectura te face învingător! este organizat pentru trei categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani) și adulți. Copiii și adolescenții au posibilitatea să citească în limbile română și engleză, adulții în limbile română și maghiară.

Participanţii au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o Fişă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte este desemnată Cartea anului.

Evenimentul de lansare a avut loc joi, 3 martie 2022, și a adus în mediul virtual împreună copii și tineri cu autorii a două cărți propuse spre lectură în această ediție. Astfel, adolescenții s-au întâlni cu scriitoarea Simona Antonescu, autoarea cărții În umbra ei, iar ulterior au participat la întâlnirea cu scriitorii americani J.J. și Chris Grabenstein, autorii cărții Strălucește!.

Finala concursului Bătălia cărţilor va avea loc în luna octombrie 2022 şi va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.

Pentru adulți, Bătălia cărţilor se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează Cartea anului.

Înscrierea se poate face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unui Formular de înscriere. Lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă la www.bjc.ro și pe pagina de facebook a concursului https://www.facebook.com/bataliacartilor/.

Related posts

Leave a Comment