Inaugurare de nou traseu turistic, ghidată integral, în premieră, de către salvamontiștii clujeni

Ianugurarea traseului montan Rusești – Dâlboacă – Colții Șoimului – Rusești va avea loc sâmbătă, 28 octombrie 2023, în prezența Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Astfel, în premieră, pentru inaugurarea unui traseu turistic, salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Cluj îi vor ghida pe întreg traseul pe toți participanții.

În lungime de circa 12,5 km și cu o diferență de nivel de circa 700 m, noul traseu, de tip circuit, este unul complex, conținând atât o porțiune din defileul Someșului Cald cât și o porțiune de platou și creastă cu șase puncte de belvedere asupra Munților Gilăului.

După ce a fost marcat, pe traseu au fost montați, în ultimele zile, stâlpi cu săgeți indicatoare și panouri informative.

Parcurgerea traseului va începe în cătunul Rusești, comuna Mărișel, la ora 10:00, din zona troiței. Grupul va merge în aval pe defileu, apoi va urca spre creastă și spre platoul cu punctele de belvedere din comuna Râșca și va coborî spre Rusești pe Dâmbul Lung.

Durata estimată de parcurgere a traseului este de 4-5 ore.

Traseul este accesibil și copiilor cu vârste începând de la 8-9 ani, cu experiență în drumeții, însoțiți de adulți.

Este recomandat ca participanții să aibă asupra lor apă și o gustare și să fie echipați cu bocanci și haine de ploaie.

Related posts

Leave a Comment