Horia Nasra: În 2004, Emil Boc a promis 3.000 de locuințe sociale pentru tineri! Unde sunt primare? Au rămas doar vorbe în vânt?

Anii trec și promisiunile electorale rămân uitate. Politicienii cer votul din patru în patru ani, apoi pur și simplu uită ce au promis, uită cuvântul dat. Într-o astfel de situația se regăsește Emil Boc, în speța celor 3.000 de locuințe sociale promise tinerilor clujeni în 2004.
Președintele TSD Cluj-Napoca, Horia Nasra, amintește că primarul Emil Boc a promis în 2004, două proiecte de cartiere de locuințe – Lomb și Tineretului prin care a angajat ultimele terenuri mari libere ale Clujului prin asocierea cu investitori privați din care urma să primească locuințe sociale. Ambele proiecte sunt moarte în acest moment.

„Emil Boc a promis în 2014, pentru primul an al mandatului său, construirea a 1.500 de locuințe sociale, cu suprafața de 50 mp, pe care intenționa să le închirieze tinerilor sau celor obligați să-și părăsească imobilele, la chirii între 200.000 și 400.000 de lei vechi. A MINȚIT! Până la terminarea mandatului său, în 2008, Boc promitea construirea, în total, a 3000 de locuințe. A MINȚIT!” a declarat Horia Nasra.

Emil Boc promitea tinerilor chiriași că vor putea, să cumpere locuințele sociale „fără ca Primăria să câștige un leu, numai să-și recupereze valoarea investiției”. Candidatul Emil Boc la acea vreme, se mai angaja să propună viitorului Consiliu Local instituirea creditului municipal: „Eu voi garanta construcția locuinței și tânărul va primi rate pentru acest lucru.

Când tănarul nu mai poate să plăteasca ratele, Primăria va prelua proprietatea, iar banii plătiți ca rate îi voi considera că bani pentru chiria anticipată”
, explica deputatul Boc sistemul de funcționare a creditului respectiv. Mai mult, viitorul primar promitea sprijinul municipalității și pentru cei care urmau să-și construiască locuințe în regim privat.

Horia Nasra îl consideră pe Emil Boc specialist în vorbe în vânt și total indiferent la problemele tinerilor: „De 12 ani Emil Boc minte tinerii cu privire la locuințele sociale. Pur și simplu nu-i pasă de tinerii din Cluj care sub o formă sau alta susțin economia Clujului”.

Related posts

Leave a Comment