Guverul a lansat în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea unei linii de limba maghiară la UMF Târgu Mureş


Şedinţa de Guvern în care s-a discutat situaţia de la UMF Târgu Mureş s-a încheiat după aproximativ 4 ore. Hotărârea la care s-a ajuns în urma acestei şedinţe a fost aceea de a lansa în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea unei linii de limba maghiară la UMF Târgu Mureş.Potrivit unei hotârâri de Guvern, la care s-a ajuns în cadrul coaliţiei şi care a fost postată marţi în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, UMF Târgu Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.
Surse oficiale au declarat, luni seara, că premierul Ungureanu şi liderii UDMR au convenit ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile.
Proiectul a fost deja inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de marţi, completată în premieră cu o categorie denumită “proiecte urgente”, astfel încât să nu existe o listă suplimentară, conform solicitării premierului Ungureanu.
Parlamentarii UDMR nu participă la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, aşteptând adoptarea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş.

Related posts

Leave a Comment