Gradina Botanică din Cluj găzduieste o expozitie de bonsai

Toti cei pasionati de plante sunt asteptati în perioada 10 – 16 iunie 2019 la Gradina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, la expozitia de bonsai.Evenimentul va avea loc în incinta Serelor Mici (în apropierea Grădinii Japoneze) si va putea fi vizitat zilnic între orele 10:00-18:00, fără taxă suplimentară, doar pe baza biletului de intrare în Grădina Botanică.

Potrivit reprezentantilor institutiei, exemplarele ce vor putea fi admirate la expozitie au vârste cuprinse între 7 si 26 de ani si au fost obtinute, exclusiv, din butasi si seminte, în Gradina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

Denumirea de bonsai vine din japoneză si se referă la arta de a creste o plantă, sau un grup de plante intr-un ghiveci (“bon” = bazin, ghiveci si „sai”= a planta). Istoria bonsaiului este una veche (peste 1500-2000 de ani) si pleacă din China unde erau cunoscuti sub denumirea de penjing. În ultimii 50 de ani acesti copaci miniaturali au devenit foarte populari în întreaga lume si nu găsim tară în care oamenii să nu fie interesati de arta cultivării bonsaiului.


Related posts

Leave a Comment