Gimnasta Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din viața competițională

Gimnasta Larisa Iordache, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene, şi-a anunţat, recent, încheierea carierei sportive după ce a suferit o nouă intervenţie chirugicală la gleznă, la începutul lunii decembrie, într-o clinică din Viena, a şaptea dintr-un șir de operaţii.

‘Cazi, dar te ridici! Azi ești nimeni, însă mâine ești campionul lumii. Totul este o alegere, o alegerea de a fii cel mai bun pentru tine şi în sufletul tău. Asta am învăţat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastică. Azi închei acest capitol frumos din viaţa mea…”, a declarat multipla medaliată în mesajele sale postate pe rețelele de socializare, citată de Agerpres.

Larisa Andreea Iordache, la cei 25 ani, are în cariera sa o medalie bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra; patru medalii la Campionatele Mondiale – două de argint şi două de bronz; 16 medalii de Campionatele Europene – 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz; precum şi alte trei la Jocurile Mondiale Universitare – două de aur şi una de bronz. La Jocurile de la Tokyo din vară, Larisa Iordache a reuşit calificarea în finala de la bârnă, însă nu a mai putut participa la aparat din cauza durerilor de la gleznă.

(foto: facebook)

Related posts

Leave a Comment