Generozitate: 100 000 de oameni au beneficiat de sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez

100.000 de oameni din 13 localități din Transilvania au beneficiat în această perioadă a pandemiei de coronavirus de sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez în România. Este vorba de oameni care au primit hrană caldă, pachete cu alimente, pachete cu produse de igienă corporală și alte feluri de ajutoare destinate vârstnicilor sau persoanelor bolnave.

Una dintre cele mai active organizații neguvernamentale a fost și este Serviciul de Ajutor Maltez. Acesta a fost organizat și funcționează sub patronajul Ordinului Maltez și al Bisericii Catolice. În perioada pandemiei, reprezentanții Serviciului și voluntarii acestei organizații s-au mobilizat și au ajutat un mare număr de oameni, spune secretarul general al Serviciului de Ajutor Maltez, Ferenc Tischler.

O categorie care a avut nevoie de ajutor în mod deosebit au fost vârstnicii, pentru care au fost concepute programe speciale de sprijin, mai spune Ferenc Tischler.

În ciuda măsurilor de distanțare socială, Serviciul de Ajutor Maltez nu a renunțat la proiectele sale mai vechi. De exemplu, atunci când autoritățile au impus închiderea unităților de educație, această măsură a afectat și Grădinița Malteză, destinată copiilor cu dizabilități. Însă cadrele didactice și-au continuat activitatea on-line și au organizat programe speciale, inclusiv de recuperare fizică, destinate acestor copii.

Related posts

Leave a Comment