Fostul presedinte al PSD Cluj a demisionat din partid si din Consiliul Judetean

Fostul preşedinte al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a demisionat din partid şi din postul de Consilier Judeţean. Demisia sa vine după ce la conducerea filialei clujene a actualului partid de guvernământ a fost numit fostul lider al Mişcării Liberale Cluj, Liviu Alexa. Acesta a decis înlocuirea lui Remus Lăpuşan de la şefia grupului consilierilor judeţeni ai PSD şi a cerut demisiile mai multor şefi de instituţii publice susţinuţi de vechea conducere a partidului.

Remus Lăpuşan a declarat că va activa de acum înainte în partidul Pro România. Acesta este condus la Cluj de fostul vicepremier PSD Ioan Rus, de fostul ministru PSD pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi de fostul secretar de stat PC, Leonard Horvath.

 

”În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut şi în care cred şi astăzi, pentru liderii şi intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO şi Uniunea Europeană, pentru tradiţia social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

 

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii şi comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali.

 

Am avut speranţa, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democraţie de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înţeles bine înfrângerea de la europarlamentare şi a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere. Cluj-Napoca este un centru universitar de excelenţă, un oraş cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuţi de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj şi îmi înaintez demisia atât din PSD cât şi din Consiliul Judeţean Cluj.

 

Stânga trebuie reprezentată în Cluj şi îi invit pe toţi cei care sunt animaţi de valorile social-democrate să intre în proiectul Pro România Cluj şi să fie pro comunitate, pro bun simţ, pro expertiză profesională şi pro Europa”, a spus Remus Lăpuşan, într-un comunicat de presă.

 

În replică, Liviu Alexa i-a cerut lui Remus Lăpuşan, prin intermediul unui ziar afiliat PSD, să demisioneze şi din funcţia de conducere din cadrul companiei naţionale Transgaz.

Related posts

Leave a Comment