Ford la Craiova după 10 ani: mai multe locuri de muncă, investiţii mai mari, producţie record previzionată pentru 2018

Ford aniversează 10 ani de existenţă la Craiova.Astăzi se împlinesc nu mai puţin de 10 ani de la momentul oficial în care Ford Motor Company a preluat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Guvernul României în cadrul Automobile Craiova.

La 21 martie 2008, grupul Ford Motor Company a semnat contractul de achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova şi a demarat o investiţie iniţială de peste 675 de milioane de euro prin care această unitate de producţie urma să se transforme într-o fabrică de înaltă ţinută tehnologică la nivel european. Zece ani mai târziu, investiţia Ford în cadrul uzinei craioveane a depăşit 1.2 miliarde de euro, fabrica din Banie devenind una dintre cele mai avansate unităţi de producţie din punct de vedere tehnologic la nivel mondial.

Producţia de vehicule a demarat în septembrie 2009, cu utilitara uşoară Transit Connect. În 2012, Ford a dat startul producţiei multpremiatului motor 1.0 EcoBoost care continuă cu succes şi astăzi la Craiova, dar şi a inovatorului Ford B-MAX produs aici până în septembrie anul trecut. În octombrie anul trecut, uzina de la Craiova a lansat un nou proiect şi devine astfel unitatea de producţie pentru noul Ford EcoSport livrat exclusiv din România către întreaga piaţă europeană.

Pentru acomodarea cerinţelor producţiei şi a nivelului cererii ridicate pentru noul EcoSport, Ford a angajat în 2017, la Craiova, 1.800 de persoane, totalizând astăzi 4.492 de angajaţi. În 2008, la momentul preluării uzinei, numărul angajaţilor era de 3.589.

“A fost nevoie nu numai de multă muncă, dar şi de implicare din partea echipei Ford Craiova şi sunt foarte fericit că astăzi putem să fim martori la acest moment istoric- 10 ani de existenţă Ford la Craiova. În acest deceniu nu am produs doar motoare şi maşini excelente, ci am crescut masiv numărul angajaţilor şi aproape am dublat investiţia noastră în România”, spune John Oldham, directorul uzinei Ford Craiova şi Preşedintele Ford Romania.

Odată cu lansarea noului EcoSport la fabrica din Craiova, Ford se aşteaptă ca 2018 să fie cel mai bun din ultimii zece ani în ceea ce priveşte volumele de producţie.

“Fabrica Ford de la Craiova este o unitate de producţie de talie mondială care construieşte motoare şi vehicule de talie mondială. Angajaţii noştri sunt cei care dau suflet acestei fabrici livrând pe piaţă produse de un înalt nivel tehnologic şi calitativ, prilej cu care aş dori să mulţumesc fiecăruia dintre aceştia pentru munca pe care o depun zi de zi şi pentru aportul direct la succesul fabricii”, a încheiat John Oldham.

Related posts

Leave a Comment