Flash-mob la Casa de Cultură a Studenților. Studenții i-au trimis pixuri ministrului Funeriu

Un protest inedit a avut loc în fața Casei de Cultură a Studenților, din Piața Lucian Blaga. Câteva zeci de studenți au organizat un flash-mob pentru a-i cere ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, să promulge noul Statul al Studentului.Acest statut ar oferi ori ar garanta studenților o serie de drepturi. Așa ar fi dreptul de a fi aleși în organele de conducere ale universităților ori ale facultăților, dreptul la un posibil transfer ori dreptul la suport gratuit de curs.

Studenții au colecționat câteva sute de pixuri, pe care le vor trimite ministrului Funeriu. ”Ne-am gândit că nu mai are pix cu care să semneze statutul studentului, așa că vrem să îi trimitem noi”, a spus unul dintre protestatari.

Studenții și-au scris nemulțumirile pe două panouri de hârtie, care au fost amplasate în fața Casei de Cultură a Studenților. ”Susținem statutul studentului” a fost cel mai des întâlnit mesaj, dar unul dintre studenți s-a gândit să adauge pe lista de revendicări și ”Vreau bere moka”. Un alt student a venit cu o bucată de tort, în cinstea noului statut al studenților.

Protestul s-a încheiat cu o ”coregrafie”. Studenții participanți s-au așezat sub forma literelor SS. Nu este vorba de vreun omagiu pentru trupele naziste ale morții, ci de inițialele Statutului Studentului.

Related posts

Leave a Comment