Final de ianuarie cu spectacole pline de magie la “Puck”

Prima lună a anului 2022 se va încheia în curând la Teatrul de Păpuși „Puck” cu trei spectacole apreciate de cei mici: „Plüm-Plüm kalandjai”/„Aventurile lui Plüm-Plüm”, în regia Ibolyei Varga – sâmbătă, 29 ianuarie 2022, de la ora 11:00, „Povestea celor trei veverițe”, în regia Danei Bonțidean – duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 11:00 și 12:30 și „Crăiasa Zăpezii” – luni, 31 ianuarie 2022, de la ora 18:00.

Primele reprezentații ale săptămânii în cadrul instituției clujene au fost „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu – luni, 24 ianuarie 2022, „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan – marți, 25 ianuarie și „A brémai muzsikusok”/„Muzicanții din Bremen”, după Frații Grimm, în regia lui Rumi László – miercuri, 25 ianuarie.

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, de la ora 11:00, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Aventurile lui Plum-Plum”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga. Sunt redate două povești scrise de José Géal, ambele avându-l ca protagonist pe Plüm-Plüm. Prima parte a spectacolului are personaje clasice: apare un crai, o prințesă și un balaur, iar în a doua întâlnim un jandarm nostim, care intră în conflict cu motanul răutăcios Pluf.
Spectacolul este plin de întâmplări neașteptate, acestea fiind prezentate cu nuanțe de umor absurd.
În distribuție: Balogh Dorottya, Giriti Réka, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.
Asistent regie: György László.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Duminică, 30 ianuarie 2022, de la orele 11:00 și 12:30, este programat spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, după Virginia Waters, în viziunea scenică a Danei Bonțidean.
Poveștile raționale sunt un instrument prea puțin explorat și utilizat în educația copiilor în România. În ultimii ani, specialiști ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj au redactat o serie de povești care îi învață pe cei mici să-și construiască rezistența la frustrare, să facă față anxietății sau furiei, dar și să se accepte pe sine.
Teatrul Puck își propune să preia și să extindă acest proiect inedit, prin adaptarea scenică a unor povești adresate copiilor de vârstă preșcolară.
În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și Adina Ungur. Figurația este asigurată de Cosmin Cîrlea, iar interpretarea audio de Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.
Scenariul și regia sunt semnate de Dana Bonțidean, scenografia și pictura de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Attila Nagy.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De asemenea, luni, 31 ianuarie 2022, de la ora 18:00, va fi prezentat spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.
Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial.
Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora 18:00, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.
Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.
Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Conform legislației în vigoare, participarea la spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck” va fi permisă DOAR pentru pentru cei care prezintă certificate digitate ale Uniunii Europene privind COVID-19, care atestă una din următoarele situații:
– sunt vaccinați complet împotriva virusului SARS-CoV-2 (au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare);
– au trecut prin boală (se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2);
– de asemenea, accesul va fi permis și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu
virusul SARS-CoV-2 (nu mai vechi de 48 de ore).
Obligaţia de a prezenta certificatul verde se aplică în cazul persoanelor cu vârsta mai mare de 12 ani.
Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.
Evenimentele se vor desfășura cu participarea spectatorilor în limita a maximum 30% din capacitatea sălii.
Scanarea codului QR de pe certificatul digital COVID-19 se va face folosind aplicația Check DCC, pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.
Certificatul verde va fi însoţit obligatoriu de un act de identitate.
Spectatorii sunt rugați să respecte în continuare TOATE condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.
De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii.
Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.
Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis.

Related posts

Leave a Comment