FIFA: Mai multe meciuri de pregătire pentru CM 2010 au fost trucate

Meciurile de pregătire pentru Cupa Mondială din 2010, disputate de Africa de Sud, ţara ce a găzduit competiţia internaţională, au fost obiectul unor pariuri trucate, conform unui raport al FIFA, a anunţat, sâmbătă, Federaţia Sud-africană de Fotbal (SAFA), informează Mediafax.FIFA a demonstrat “într-un mod irefutabil” că meciurile amicale de pregătire ale Africii de Sud pentru Cupa Mondială din 2010 au fost trucate, se arată într-un comunicat al SAFA, citat de www.romanialibera.ro.

Instigatorul fraudei este Wilson Raj Perumal, om de afaceri din Singapore condamnat deja pentru fapte similare, în special în Finlanda, în 2011.

Raj Perumal folosea o firmă care avea ca scop declarat participarea la dezvoltarea fotbalului, dar care în realitate contribuia la coruperea federaţiei sud-africane în scopul aranjării meciurilor amicale ale echipei naţionale. “Perumal şi 4U au abordat SAFA înainte de Cupa Mondială şi i-au propus un ajutor pentru dezvoltarea arbitrajului. Oferta includea punerea la dispoziţie a arbitrilor acreditaţi de FIFA pentru meciurile de pregătire pentru CM-2010”, a menţionat forul sud-african.

În meciurile amicale dinaintea CM, naţionala Africii de Sud s-a impus cu scorul de 5-0 în faţa Guatemalei, cu 2-1 în faţa Columbiei şi cu 4-0 în faţa Thailandei, după care a remizat cu Bulgaria, scor 1-1.

Aceste jocuri au provocat suspiciuni în perioada respectivă, din cauza penaltiurilor controversate, în special partidele cu Guatemala şi Columbia.

“Raportul FIFA a identificat mai mulţi oficiali ai SAFA în legătură cu firma 4U şi a cerut o anchetă aprofundată în legătură cu acest caz”, a subliniat SAFA.

Related posts

Leave a Comment