Festivalul Mozart se încheie cu un concert cu două piane

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Mozart se va încheia cu un concert cu două piane dirijat de Tiberiu Soare.Soliştii sunt Robert Levin şi Ya Fei Chuang.

Cei doi pianişti vor interpreta Concertul în Mi bemol major pentru două piane de W.A. Mozart şi Concertul în re minor pentru două piane, de Francis Poulenc. Din programul serii face parte şi Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, de Mozart.

Concertul va avea loc vineri, 11 decembrie 2015, cu începere de la ora 19.00, pe scena Colegiului Academic din Cluj-Napoca.

Ya-Fei Chuang a apărut pentru prima dată la televiziunea din Taiwan la vârsta de 8 ani, iar la 9 ani susţinea deja primul său recital de pian. Laureată a numeroase competiții naționale, ceea ce i-a asigurat obținerea unor burse importante din partea unor fundații prestigioase, tânăra pianistă îşi continuă studiile în Europa, la academiile de muzică din Freiburg și Köln, şi apoi în America, la Conservatorul New England din Boston. ia.

Celebrul pianist şi muzicolog american Robert Levin este din nou oaspetele de onoare al Festivalului Mozart la Cluj. A studiat pianul cu Louis Martin şi compoziţia cu Stefan Wolpe la New York şi a colaborat cu Nadia Boulanger la Fontainebleau şi Paris încă din timpul studiilor liceale. După ce a absolvit cursurile Universităţii Harvard, Robert Levin a fost invitat de către Rudolf Serkin să conducă departamentul de teorie muzicală al celebrului Curtis Institute din Philadelphia. În 1986 este numit profesor de pian la Academia de Muzică din Freiburg. Din 1993 este profesor la universitatea Harvard.

Related posts

Leave a Comment