Festivalul Internaţional de Teatru din Turda reuneşte participanţi din România, Spania, Portugalia, Italia şi Canada

Municipiul Turda găzduieşte în aceste zile unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale verii. Festivalul Internaţional de Teatru din Turda a început vinerea trecută şi se va încheia duminică. Festivalul a programat în total 80 de evenimente, care vor avea loc în 10 locuri, unele dintre ele neconvenţionale.

Festivalul Internaţional de Teatru din Turda reuneşte actori şi trupe de teatru din toate colţurile României, dar şi din Spania, Italia, Portugalia sau Canada. Evenimentele au loc în zona pietonală din centrul oraşului Turda, în Salina Turda, unde există un amfiteatru cu scaune încălzite, dar şi în spaţii precum fosta fabrică de bere, ridicată în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Fabrica de Bere a fost cumpărată de Centrul Raţiu pentru Democraţie şi transformată în centrul cultural numit Fabrica de Timp Liber. În această fabrică au evoluat nume mari ale teatrului, precum actorul Sorin Misirianţu.

 

Actorul Ioan Isaiu este bucuros de renaşterea culturală pe care o experimentează oraşul Turda. El a vorbit despre istoria bogată a acestei comunităţi.

 

Actorul Şerban Georgevici este convins că interesul publicului creşte tot mai mult, pentru că şi festivalul devine tot mai interesant.

 

Festivalul Internaţional de Teatru din Turda nu înseamnă doar spectacole de teatru, ci şi ateliere de lucru, lansări de carte sau concerte. Pentru Turda, acest festival este cel mai important eveniment cultural din acest an.

Related posts

Leave a Comment